[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” border_style=”solid”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Uw keukenblad op maat

Een keukenblad kan het verschil in uw keuken maken, zeker als het blad op maat gemaakt wordt voor uw keuken. Het vervangen van een keuken kan namelijk een hele klus zijn en een behoorlijke investering. Door het aanrechtblad te vervangen, bijvoorbeeld door een mooi nieuw blad van natuursteen, ziet de keuken er al heel anders uit. Zeker als de kastjes daarbij ook nog een likje verf krijgen. Zo krijgt u al heel snel een heel andere keuken, maar voor veel minder geld dan een complete vervanging kost. Let u daarbij goed op een aantal punten, zoals het kiezen van het juiste materiaal, het wegwerken van de naden en het onderhoud van een natuurstenen keukenblad. Over deze en nog meer zaken, kunt u hieronder meer lezen.

keukenblad natuursteen

Verschillende mogelijkheden

Wilt u een keukenblad vervangen, laat u dan goed informeren over alle mogelijkheden die er zijn. Zo zijn er verschillende materialen met allemaal hun kenmerkende eigenschappen. Een veelgebruikt materiaal is natuursteen. Het blad van natuursteen is robuust, oogt mooi en gaat lang mee. Het is hard en zal niet snel barsten. Ook hoeft u niet bang te zijn dat er hoeken afbreken. Daarnaast is natuursteen hittebestendig, waardoor het minder tot geen effect heeft als er een hete pan op het aanrechtblad wordt gezet. Dat is natuurlijk altijd prettig. Wel moet u oppassen met agressieve schoonmaakmiddelen, die kunnen in de steen trekken en hierdoor kan het blad verkleuren of beschadigen. Een ander voordeel is dat het natuursteen een natuurlijk product is en daardoor uniek. Het zal bijna nooit voorkomen dat er twee identieke stenen zijn. Dit is ook direct een nadeel. Als u na een paar jaar toch besluit de keuken uit te breiden bijvoorbeeld, en een stuk aan het aanrechtblad wil toevoegen, zal het lastig zijn een identiek stuk steen te vinden. Er zal dan vaak toch verschil te zien zijn.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Welke andere materialen zijn er?

Naast natuursteen, zoals hierboven al uitgebreid beschreven, zijn er ook andere materialen waarvan u een keukenblad op maat kan laten maken. Een goedkopere oplossing is een plaat die in essentie bestaat uit multiplex of spaanblad, dat is afgewerkt met een toplaag. Deze bladen zijn iets bewerkelijker en minder stootvast dan bijvoorbeeld natuursteen. Het voordeel is dat de toplaag niet zal verschillen. Besluit u om alsnog de keuken uit te bouwen, of wilt u een achterwand van hetzelfde materiaal laten maken, dan hoeft u zich minder druk te maken over kleurverschil en afwijking in design.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Natuursteen kleuren

[/fusion_text][fusion_gallery image_ids=”1555,1556,1557,1558,1559,1560″ layout=”” picture_size=”” columns=”2″ column_spacing=”10″ hover_type=”” lightbox=”” lightbox_content=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Keukenblad op maat maken: waar houdt u rekening mee?

Als u kiest voor het op maat laten maken van het keukenblad, dan is het van groot belang dat er goed gemeten wordt. Niet alleen de afmeting van het blad moet goed opgemeten zijn, ook de plaatsen waar de gootsteen en het kookgedeelte moeten komen, moeten precies kloppen. Het is dan ook verstandig om de keuken eerst precies uit te tekenen en de plaatsing van het kookgedeelte en de gootsteen op de tekening aan te geven. Hetzelfde geldt voor keukens waarin een hoek zit. Geef goed aan waar de hoek precies zit en vraag ook advies aan degene die het keukenblad voor u op maat maakt. Hoe zit het met de verbindingsnaden? Waar kunnen die het beste komen? En waarom? Laat u goed informeren over de werkwijze en de manier waarop het blad wordt geplaatst. Dit kan u in de toekomst veel ergernis schelen, want niets is zo vervelend als zichtbare naden en naden die verkeerd geplaatst zijn.

Kiezen voor een bijpassende achterwand

Nadat u het nieuwe keukenblad heeft gekozen, bent u nog niet klaar. Want hoe zit het met de afwerking? Er zijn verschillende manieren om de achterwand in de keuken af te werken. Zo kunt u kiezen voor bijpassende tegels, eventueel ook van natuursteen. Kies dan wel voor eenzelfde soort steen en bijpassend design, anders dan zal het de eenheid in de keuken teniet doen. Een andere oplossing is een bijpassende achterwand, ook van hetzelfde materiaal als het keukenblad. Vraag naar de mogelijkheden, want ook de achterwand zal op maat gemaakt moeten worden. Zoals eerder al gezegd, is natuursteen een natuurlijk materiaal en zal geen enkele steen hetzelfde zijn. Daarom is het aan te raden om de achterwand tegelijkertijd met het keukenblad te bestellen. Zo voorkomt u mogelijke afwijkingen en minieme kleurverschillen.

Ook vensterbanken in dezelfde stijl

Heeft u een keuze gemaakt voor een keukenblad en eventueel achterwand, dan is het ook mogelijk om direct de vensterbanken in hetzelfde materiaal af te werken. Dit is bij natuursteen een goede beslissing, om minieme afwijkingen in het materiaal bij latere aanschaf, te voorkomen.

Tips voor het onderhoud van het keukenblad

Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw keukenblad langer mooi blijft. Zo heeft u er ook langer plezier van. En dat mag ook wel, want het aanschaffen van een nieuw blad, dat ook nog eens op maat gemaakt wordt, kan een behoorlijke investering opleveren. Niet alleen qua geld, maar ook qua verbouwing. De keuken zal enige tijd niet bruikbaar zijn. Aan de ene kant lastig, aan de andere kant misschien een goed moment om ook de inbouwapparatuur te vervangen of te kiezen voor andere frontjes op de deurtjes. Het onderhoud van een natuurstenen blad is weer anders dan het onderhoud van een ander type blad. Zoals gezegd is het funest om bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Het blad kan het beste worden afgenomen met heet water en een doek. Zorg er ook voor dat u het blad regelmatig impregneert. Natuursteen is van zichzelf licht poreus en er kunnen dus ongewenst vloeistoffen in het blad doordringen.

Vraag om advies

Het uitzoeken van een nieuw keukenblad en het op maat laten maken hiervan, is geen activiteit die u regelmatig doet. Als het goed is, tenminste. Het is daarom aan te raden om u goed te laten informeren. Vragen staat immers vrij. Bij Diamant Natuursteen & Bouwbedrijf kunt u terecht met al uw vragen. Wij kunnen u adviseren op het gebied van materiaal, maar als bouwbedrijf kunnen wij u ook bijstaan in het daadwerkelijk op maat maken van en plaatsen van het keukenblad.

[/fusion_text][fusion_button link=”/contact” target=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” color=”green” size=”large” stretch=”default” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″]Neem contact op[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]